Könyvek Tusája Extra feladatok

Kedves Játékosaink!

Nagy örömmel mutatjuk be Nektek a Könyvek Tusájára beküldött extra feladatokat! :)

1. forduló

Légy kreatív! Mutasd be azt az intézményt, amelynek csapatába tartozol! Rajzolj, fotózz, készíts prezentációt, videó- vagy hangfelvételt, melyben megmutatod, miért a Te csapatod/iskolád/munkahelyed a “legkönyvmentőbb”.

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola (felsős tagozat)
Győri Polgálmesteri Hivatal
Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskola
Nyitott Könyv Olvasókör Egyesület

2. forduló

Építkezzetek! Készítsetek “könyvpiramist”! Legyen a Ti könyvváratok a legnagyobb, legszínesebb, legformabontóbb! Próbáljatok egyediek lenni: mindegy hogy a méretével, színével, formájával, csak az “építőanyagok” különlegességével tűntök ki.
Legyetek kreatívak! :)

3. forduló

Törjön elő belőletek a költő! Fogalmazzatok költeményt vagy “Óda a könyvhöz” vagy “Könyvmentő himnusz” címen. :)

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Győri Polgálmesteri Hivatal

4. forduló

Book Spine Poetry! :) Készítsetek könyvgerinc költeményt!  Tegyetek egymásra több könyvet olyan sorrendbe, hogy mondat vagy történet álljon össze a címeikből, melyeket a gerincen olvashatunk össze.

Fotózzátok le az így készült “költemény-szobrot”, hogy mi is megcsodálhassuk! :)

5. forduló

Mutassátok meg, hogyan nyaral kedvenc könyvetek! Készítsetek rajzot vagy fotót arról, hogyan nyaral kedvenc könyvetek. A strandon pihen? Vagy kirándul? Esetleg város néző túrára indul? Mutassátok meg nekünk!

6. forduló

Tervezzetek címert! Készítsetek rajzot vagy fotót egy általatok tervezett címerről, mely a legjobban jellemzi csapatotokat. Igyekezzetek minél jobban kiemelni a csapat egyéni jellemzőit!

7. forduló

Készítsetek saját varázstárgyat! Gondolkodtatok már azon, hogy Nektek milyen varázstárgy könnyítené meg leginkább az életetek? Ha igen, akkor ez a feladat gyerekjáték lesz számotokra! Tervezzétek meg saját varázsportékátok: írjatok róla: hogy néz ki, mire lehet használni, milyen mágikus tulajdonságokkal bír… stb. A lényeg, a kreativitás és a képzeleterő, nem az a cél, hogy egy tárgy minden feladatot képes legyen ellátni helyettünk… hisz akkor nagyon unatkoznánk, igaz?! :)

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

VarázsceruzaVarázsceruza

Díszes, királykék színű, a vége kanyarban végződik. Tanulásnál kell használni szigorúan otthon, mert ott nem látja meg senki más. Arra való, hogy csak a lényeget jegyzeteljük ki tanuláskor. Nagyon jól segít a szelektálásban. Egy lényegkiemelő toll. Segít meglátni a szövegben a fontos infot.

varazskarkotoVarázskarkötő

Ez nem olyan díszes, ezért bármikor , bárhol hordható. Arra jó, hogy megérezteti velünk a másik ember hangulatát, ezért mindig tudjuk hogyan kell a másikat megvigasztalni , jobb kedvre deríteni, segíteni neki. Vagy éppen , hogyan “rázzuk le”. Szóval segít a kommunikációban. És ezért megkönnyíti az életet

Győri Polgármesteri Hivatal

varazstorulkozoHipp-hopp száraz vagyok! – Varázstörülköző

Valószínűleg mindannyiunkkal előfordult már az, hogy mihelyst nyakig merültünk a kellemes hőmérsékletű, illatos fürdővízbe azonnal megszólalt a telefon, és mire mi kiszálltunk, megtörölköztünk, felkaptunk valamit, és a telefonhoz siettünk, az addigra elhallgatott. Ahogy az is, hogy valakinek épp akkor kell az azonnali segítségünk, amikor mi már elzártuk a csapot, de még csuromvizesek vagyunk, esetleg pont a zuhany utáni szárítkozás miatt késtünk el valahonnan. Netalántán csak szimplán nem szeretünk törülközni, ami szintén megesik. Nos, ezekre a problémákra kínál megoldást a “Hipp-hopp száraz vagyok” varázstörülköző. Elég ha fürdés után csak magunkra terítjük a törülközőt, tíz másodpercig magunkon hagyjuk, és már szárazok is vagyunk. Ezt a hatást a specilis mintájának köszönheti, ami egy gyengített tűzszél varázslatot aktivál a vizes bőrrel érintkezve, így amikor felvesszük a varázslat aktiválódik és a forró levegő, anélkül, hogy nekünk bármit is tennünk kéne, megszárít minket. A biztonsági előírásoknak megfelelően, a törülköző nem lép műkődésbe mikor száraz kézzel nyúlunk hozzá, vagy ha a helyére tesszük, így nem fordulhat elő, hogy esetleg lakástüzet okoz. Azonban fontos, hogy ne haladjuk meg a használati utasításon szereplő időtartamot, amíg magunkon hagyhatjuk, mert égési sebeseket okozhat szárazabb, kényesebb bőrüeken, valamint ne mossuk ki, a tisztításhoz csak teritsük ki fél óra a napra, vagy hagyjuk lógni a legszárazabb helyen, és amikor visszanyerte színét, újra használhatóvá válik. A törülköző emelett a legjobb minőségű gyapjúból készült, így az érintése puha, kellemes, és nem irritálja a bőrt, ráadásul úgy érezhetjük, mintha egy forró felhővel takaróztunk volna be, Szerezze be hát még ma ezt a hasznos varázstárgyat, ami garantálja megkönnyíti az életét! Több színben is kapható.

Vörösmarty Mihály Könyvtár

alomhozo_parnaÁlomhozó párna

Száz százalékban természetes eredetű tündéranyagból készült, pihe-puha, levendula illatát árasztja, összehajtható, könnyen hordozható. Bárhova vet a sors, bármilyen kalandokat élsz át, bármi bánt, ha erre a párnára hajtod le fejed, nyugodt, pihentető, kellemes álmokkal fűszerezett alvásban lesz részed, s utána derűs hangulatban, életerősen ébredsz. Ez a hatás a párna különleges töltő anyagának köszönhető, amelynek fő alkotórésze a tündérbirtokokon termelt, alkonyatkor szedett, holdfénynél kezelt gyapot, melyet a legtisztább levendula párlattal itatnak át.

viragnyilo_vazaVirágnyíló váza

Az évszakok változásától függetlenül, mindig friss virág illatozik az asztalon, ha rendelkezel ezzel a különleges tárggyal. Hófehér, csillogó hegyikristályból faragják a legügyesebb kezű manók. Mindig csak egy-egy virágot hajt tulajdonosának lelkivilágához igazodva.

8. forduló

Vajon mi történne, ha két egymástól különböző regény hősei találkoznának? Milyen kalandba keverednének? Írjátok meg! 
Írjatok rövid novellát két olyan regényhős főszereplésével, akik nem azonos könyvben szerepelnek. 

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Győri Polgármesteri Hivatal
Honvédelmi Minisztérium
Vörösmarty Mihály Könyvtár

9. forduló

A Könyvek Tusája nem csak a versengésről szól! Ez egy csapatjáték, s ennek megfelelően arra kérnénk a csapatokat, hogy e havi extra feladatként meséljék el 6 mutassák be nekünk, az elmúlt hónapok, legizgalmasabb, legérdekesebb, legmókásabb pillanatait, amit a Tusához kötődően átéltek. Lehet ez egy történet egy csapatkép, néhány “aranyköpés”, bármi, amiről úgy gondoljátok, hogy érdemes elmesélni.

Mivel a Tusa lassan végére ér. szeretnénk megőrizni a legszebb pillanatokat, hogy mindig emlékezhessünk rájuk! :) 

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Győri Polgármesteri Hivatal

Győri Polgármesteri Hivatal

Győri Polgármesteri Hivatal

Győri Polgármesteri Hivatal

10. forduló

Építsetek könyvkarácsonyfát! Készítsétek el, csapatotok könyves karácsonyfáját, majd fotózzátok le, és küldjétek el nekünk a képeket!

Jó játékot, és nagyon boldog karácsonyt kívánunk Nektek! :)